Trainingsveld

Trainingen en wedstrijden

Wat kunt u verwachten:

Links

KNJV C proevenProef A − aangelijnd en los volgen van het figuur zandloper (ca. 40 m.)

Proef B – vrij uitsturen en roepen van de hond (afstand 30 m, max. 3 commando’s)

Proef C − houden van de aangewezen plaats (2 min, voorjager uit zicht)

Proef D − apport te land (wild konijn, afstand +/- 25 m.)

Proef E − apport uit diep water, met schot (wilde eend, hond moet zwemmen)

KNJV B proeven

Proef A t/m Proef E plus:

Proef F − verloren apport te land (wilde eend, afstand ca. 40 m., voorjager mag de hond niet zien werken in de buurt van het wild)

Proef G − markeerapport te land (wilde eend, afstand ca. 60 m.)

Proef H − apport over diep water (wilde eend, breedte water 10-40 m.)

KNJV A proeven

Proef A t/m Proef H plus:

Proef I − dirigeerproef te land (de hond moet naar een aangewezen stoppunt gedirigeerd worden en van daaruit naar het apport, de duif)

Proef J − apport van verre loper over breed water (de hond moet aan de overkant van een diep water, een sleepspoor van een ver weg gesleepte eend oppakken en aflopen, en de eend apporteren)

 

Golden Retriever

Golden retriever

Land van herkomst: Engeland.

Grootte: Reuen hebben een schouderhoogte van 56 tot 61 cm, teven van 51 tot 56 cm. De Golden retriever is een jacht en gezinshond. Deze hond heeft meer beweging nodig dan een gemiddelde hond, de meeste goldens houden van zwemmen en apporteren.

De vacht is glad of golvend met een weerbestendige ondervacht. De kleur gaat van goud- tot crèmekleurig. De golden retriever is lief, sociaal, zelfverzekerd, intelligent en heeft een goed geheugen. De golden retriever leert snel, door zijn gevoelige en meegaande aard is een harde aanpak niet nodig. Omgang met soortgenoten, andere huisdieren en kinderen vormen meestal geen probleem. Golden retrievers zijn echte mensenvrienden.

 

 

Labrador Retriever

labrador retriever

Land van herkomst: Engeland.

Grootte: Reuen hebben een schouderhoogte van 56 tot 57 cm, teven van 54 tot 56 cm. De labrador retriever is een jacht en gezinshond. Regelmatig een flinke wandeling is noodzakelijk. Labradors zijn dol op water en apporteren.

De vacht is kort en dik met een waterafstotende ondervacht. De labrador komt voor in effen zwart, geel of chocoladekleurig. De labrador is een intelligente hond, hij is leergierig en werkt graag voor zijn baas, daardoor is hij niet moeilijk op te voeden. Labradors komen in regel goed overeen met soortgenoten en andere huisdieren, het zijn echte mensenvrienden.

 

 

Flatcoated Retriever

flatcoate dretriever

Land van herkomst: Engeland.

Grootte: Reuen hebben een schouderhoogte van 58 tot 61 cm, teven van 55 tot 58 cm. De flatcoated is een jacht-, water- en gezinshond. Het ras heeft veel beweging nodig en vindt het heerlijk om te apporteren en te zwemmen.

De vacht bestaat uit glad en halflang haar. De kleur kan zwart of leverkleurig zijn. De flatcoated is eenintelligente, vriendelijke en evenwichtige hond die graag werkt voor zijn baas. Hij is echter soms een tikje eigenwijs waardoor een consequente opvoeding noodzakelijk is. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren vormen geen probleem, hij is ook een echte kindervriend.

 

 

Curly Coated Retriever

curly coate dretriever

Land van herkomst: Engeland.

Grootte: Reuen hebben een schouderhoogte van 68,5 cm, teven van 63,5 cm. De curly coated is een jacht en gezinshond, in de eerste plaats is hij echter een werkhond die graag apporteert en van zwemmen houdt.

De curly coated heeft een gekrulde waterdichte vacht. Op de kop is het haar kort en zonder krullen. De kleur is leverkleurig of zwart. De curly coated is een intelligente hond, soms dominant, onstuimig, zelfstandig en waaks. Hij heeft een goede neus. De curly coated werkt graag voor zijn baas en leert snel. Een consequente opvoeding is noodzakelijk. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren vormen geen probleem. Met kinderen zijn ze meestal zeer geduldig.

 

 

Chesapeake Bay Retriever

chesapeakebay retriever

Land van herkomst: Verenigde Staten.

Grootte: Reuen hebben een schouderhoogte van 58 tot 66 cm, teven van 53 tot 61 cm. De chesapeake bay is een jacht en gezinshond. Dit ras heeft veel beweging nodig, zoniet gaan ze zich vervelen en worden ze lastig. Zwemmen en apporteren zijn hun geliefde bezigheid.

De vacht is dik en kort met dik, wollig onderhaar. De vacht mag golven maar nooit krullen. De kleur ligt tussen geelbruin en donkerbruin. De chesapeake bay is een vriendelijke, intelligente en gehoorzame hond. Hij is dol op water. Door zijn eigenzinnige karakter is de hond moeilijker op te voeden, de nieuwe eigenaar moet dan ook stevig in zijn schoenen staan. Een consequente, maar liefdevolle aanpak is het beste.

 

 

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Land van herkomst: Canada.

Grootte: Reuen hebben een schouderhoogte van 48 tot 51 cm, teven van 45 tot 48 cm. De nova scotia duck tolling is een jacht en gezinshond.Dit ras heeft veel beweging nodig, apporteren en zwemmen zijn dan ook geschikte activiteiten.

De novia scotia duck tolling retriever heeft dubbele, waterafstotende vacht met middelmatig lang en zacht dekhaar. De kleur houdt het midden tussen oranje en rood, meestal met een bles en witte aftekening op de borst, staartpunt en voeten. De hond leert snel en is gemakkelijk op te voeden. Ze vinden het prettig om voor hun baas te werken. Omgang met kinderen, soortgenoten en andere huisdieren vormen meestal geen probleem.